Astavakrasana

Astavakrasana – Eight Angle Pose

Astavakrasana – Eight Angle Pose

Astavakrasana

Astavakrasana – Eller Eight Angle pose som den også kaldes er månedens stilling i Yogaoasen i februar.

Vi elsker Yoga Sjov, vi elsker at lege med yogaen og udfordre os selv med de mere avancerede stillinger også selv om vi blot kommer i nærheden af modifikationer og forarbejde til den endelige stilling.

Denne måned er det Astavakrasana vi skal have det sjov med – Mette har forberedt en klasse, hvor du ved grundigt forarbejde nærmer dig stillingen. Du kan altså sagtens være med, selvom du ikke har prøvet at lege med stillingen før.

Astavakrasana er en asymetrisk armbalance

Armbalancer sker ikke over natten – men hvis du kan nærme dig Astavakrasana med en følelse af leg,
kan du lære at bevæge dig mod målet, mens du nyder processen.
Astavakrasana er en af de mere udfordrende yogastillinger, og mange yogaudøvere finde armbalancer værende udfordrende, men det betyder ikke at du skal holde dig fra den – tværtimod.
At arbejde med avancerede stillinger kan give os en følelse af sjov, leg, styrke og eufori, hvis den lykkes og følelsen af accept, hvis den ikke gør.
For at udføre de mere avancerede armbalancer skal du arbejde med og udfordre dig på styrke, fleksibilitet, koncentration og balance – alt sammen områder du i forvejen arbejder med i din yogapraksis.

StresshåndteringFordele ved Astavakrasana

Astavakrasana skaber åbning i dine hofter og er fantastisk til at opbygge styrke i din kerne og overkrop.
Den styrker dine arme og øvre ryg; toner din mave og inderlår; strækker dine hasemuskler – jeps det er de der stramme baglår.

Og så er den helt vildt sjov at lege med.

Forbered dig på at lave Astavakrasana

Mange af de stillinger du allerede møder på klasserne i Yogaoasen forbereder dig på at lave Astavakrasana.

Fleksibilitet i hofterne og styrken i benene træner og opnår du bla. via de stående stillinger i astanga sekvensen forbereder dine hofter på Astavakrasana. Derudover kan du også forberede dig til stillingen ved at lave Marichyasana 1 som også er en stilling du møder i Astanga yoga. Du kan ligeledes forberede dig og styrke din overkrop ved at lave Adho mukha Svanasana (omvendt v) og Chaturanga Dandasana og din kerne muskulatur kan du styrke ved at lave Navasana

Det er alt sammen stillinger du har mødt masser af gange i Yogaoasen og som gør, at selvom du måske ikke tror at du kan, så kan du sagtens deltage på Yoga Sjov og lave Astavakrsana

Astavakrasana

Vi ses til Yoga Sjov i Yogaoasen.

Workshops og forløb

Du finder og tilmelder dig Yoga Sjov under workshops og forløb og i vores skema.