7 grunde til dit barn har stor glæde af yoga

Yoga for børn, barn m hjerte

 

7 grunde til dit barn har stor glæde af yoga

Yoga er fantastisk og glæden og effekten af yoga er ligeså stor hos børn som hos voksne. Forskning viser, at børn sidder meget mere ned end de gjorde for bare 10 år siden og bliver det ved, vil det gå alvorligt ud over deres fysik.

Når børn laver yoga, lærer de at arbejde med deres kroppe, hvilket er med til at styrke både muskler, sener og skelet. Derudover er der mange andre gode grunde til, at dit barn har glæde af yoga.

  1. Større kropsbevidsthed
  2. Bevarer den medfødte kontakt til det fulde åndedræt
  3. Opnår smidighed og styrke
  4. Større koncentrationsevne
  5. Udvikler en naturlig indre ro
  6. Bedre kropsholdning
  7. Udvikler sig sprogligt

1. Børn der dyrker yoga lærer at mærke og lytte til sin krop.

De fleste af os har oplevet, at vi med alderen bliver mindre og mindre smidige. Vi oplever måske også at vores bevægelser bliver lidt mere besværet. Børn er naturligt adrætte og smidige, men det er ikke usædvanligt, at børn allerede ved 10-12-års alderen mister en stor del af deres smidighed og fleksibilitet. Yogaen hjælper barnet med at bevare sin smidighed

2. Når du kigger på et nyfødt barn der trækker vejret, vil du kunne se, at barnet trækker vejret helt ned i maven. Mange voksne har mistet den evne og trækker i stedet for vejret overfladisk. Yogaens fokus på åndedrættet og de mange åndedrætsøvelser hjælper barnet til at bevare sin fulde vejrtrækning, hvilket betyder, at barnet får mere livsenergi.

3. Yogaens fysiske stillinger hjælper barnet til både styrke og smidighed i sin krop. Øvelserne opbygger og strækker musklerne, men de masserer også de indre organer.Rygsøjlen styrkes og leddene bliver mere bøjelige.

4 og 5. Børn der laver yoga, lærer åndedrætsteknikker og laver visualiseringer bliver bedre til at koncentrere sig og til at finde indre ro. Børnene bliver bedre til at være stille, til at samle deres tanker og til at udelukke udefrakommende forstyrrelser, herved bliver børnene opmærksomme og forbedrer deres indlæringsevner.

6. Ved yoga bliver skelettet. Der bliver sendt energi i form af blod og næringsstoffer ud til musklerne. Ved yoga bliver rygsøjlen styrket og det giver barnet en bedre kropsholdning. Når kropsholdningen er rank giver det en bedre lunge kapacitet, blodcirkulation og blodgennemstrømning og der er meget bedre plads til de indre organger.

7. Når børn laver yoga indgår der som en naturlig del, fortællinger, chanting og lyde. Alt sammen noget der styrker barnets sproglige udvikling. Derudover lærer barnet også at lytte.