Honeymoon – hold fast i din yogapraksis

Honeymoon

– hold fast i din yogapraksis

Jeg kan tydeligt huske mit allerførste møde med yoga.

Jeg kan huske den helt vidunderlige fornemmelse af en krop der blev strukket igennem i alle retninger, et sind der pludselig var i ro, en krop der bare havde det godt. Jeg blev euforisk forelsket i yoga og følte, at det her, det var bare fantastisk.

Jeg red meget, da jeg startede med yoga, og jeg startede egentlig for at blive bedre til at lave sidebevægelser på min daværende hest. Jeg mærkede rent faktisk, at jeg blev en bedre rytter, et gladere menneske og så mærkede jeg tydeligt, at min lænd, som dengang havde en tilbøjelighed til at blive stram og gøre ondt, pludselig var som ny efter en ugentlig yogaklasse. Jeg havde det fantastisk og jeg syntes, at yoga var fantastisk.

Efter et års tid, stoppede jeg til yoga, for jeg havde det ligesom godt hele tiden, og de årsager der gjorde, at jeg begyndte, de var der jo ikke mere. Der gik ikke længe, før jeg røg tilbage til en dum lænd, uro i sindet og flere ting at slås med. Og sådanne var det nogen tid, indtil jeg heldigvis igen kom i tanke om yogaen og fik meldt mig til et hold.

Mønstret gentog sig flere gange, jeg havde en yogapraksis, jeg havde det godt. Jeg holdt op med yogaen, jeg fik det skidt og de fysiske og psykiske skavanker vendte tilbage.

Kan du genkende ovenstående?

Vi vil alle gerne være i balance i vores sind og have en krop der er stærk og smidig. Det kan vi både få og holde fast i gennem yoga. Men efter Honeymoon-perioden, hvor alt ved yogaen er lykke, bliver ens yogapraksis noget man skal arbejde bevidst med, noget der skal prioriteres.

Ønsker du at fastholde din yogapraksis og balancen i livet har jeg følgende forslag til, hvordan du nemt kan gøre det:

Sådan fastholder du din yogapraksis

  1. Meld dig ind i et yogacenter. I et yogacenter er både de andre deltagere og naturligvis også yogalærerne dedikeret til yoga. Det gør det nemmere at fastholde og dele yogaen.
  2. Afsæt tid i kalenderen – Når du ved ugens begyndelse skal planlægge, hvad du skal, så start med at putte yogaen i kalenderen. Når først den er i kalenderen, er det mere legalt at skulle afsted eller at lave den hjemme.
  3. Lav din yoga hjemme – Har du ikke mulighed for, at komme afsted til yoga, kan du sagtens have din praksis hjemme, find evt. et fast tidspunkt hver dag, hvor du laver yoga eller mediterer lidt. Som regel, er det nemmest at holde fast i sin yogapraksis, hvis man har den støtte der er i, at lave yoga sammen med andre, så prøv at prioritere det ind imellem.

Hvad kan vi så forvente, når vi prioriterer yoga som en del af vores liv?

Jeg oplever selv, at jeg med med min regelmæssige yogapraksis møder livets udfordringer lidt mere roligt og afventende og at jeg er i den balance, jeg gerne vil være.

Derudover synes jeg, at det er fedt, at have det godt i min krop og så synes jeg, at det er vildt sjovt, at arbejde med yogastillingerne og meditationen – Jeg er til tider en mester i overspringshandlinger, men efterhånden bliver de færre fordi jeg ved, hvor gavnlig en daglig praksis er for mig.

Namaste Mie