intention sankalpa

Hvad er Astanga Yoga?

shutterstock_103216484 paschimottanasana
Hvad er Astanga Yoga?

Hvad er Astanga Yoga?

 

Astanga Yoga, ell. Astanga Vinyasa yoga, hører til en af de mere dynamiske yogaformer blandt de traditionelle yoga-stilarter. Astanga Yoga er grundlagt af Sri K. Pattabhi Jois (f. 1915) i Mysore i Indien.

Astanga Yogaens dynamiske flow synkroniserer åndedræt og bevægelser og giver øget fleksibilitet, styrke, udholdenhed, balance, åndedrætskontrol og afspænding.

Astanga yoga har traditionelt 6 serier. Den første serie hedder også Yoga Chikitsa, som betyder yogaterapi. Formålet med den er terapeutisk at tilrette, styrke og rense kroppen. De fleste arbejder mange på 1. serie inden de bevæger sig videre til stillinger i 2. serie.

Ashtanga vinyasa yoga arbejder både på det fysiske og mentale plan.

En Astanga klasse vil altid indeholde åndedrætsfokus, opvarmning (solhilsen A og B), stående stillinger, forover-bøjninger, bagoverbøjninger, kropsdrejninger og øvelser, der træner balance og styrke. Alle klasserne afsluttes med nedkølende, afsluttende stillinger efterfulgt af dyb afspænding. Hver stilling i serien har sin egen terapeutiske virkning og især når den udføres i sammenhæng med hele serien, opnås den fulde effekt.

Ved at udføre stillingerne i korrekt rækkefølge, bruge åndedræts- og vinyasa systemet og fokuseringspunkter, vil du opleve Astanga Yogaens meditative flow.

Korrekt udførelse og orden er nøglen.

Ved regelmæssig praksis bliver den næsten endeløse dybde i Ashtana vinyasa Yoga systemet åbenlys. Udvikling og vedligeholdelse af fysisk velvære, sindsligevægt og spirituel udvikling er de fordele, der høstes gennem denne oldgamle disciplin, som den over 90-årige Sri. K. Pattabhi Jois brugte i den oprindelige form i Sydindien.

“Do your Practice and all is coming”

Sri K. Pattabhi Jois 

Astanga Yoga kan dyrkes af alle uanset alder og køn og det er ligegyldigt, hvor smidig du er. I Astanga yoga kan stillingerne blot tilpasses den enkelte, så den enkelte arbejder på sit eget niveau.

Er du gravid anbefales det, at du holder dig fra Astanga Yoga og i stedet vælger en roligere yogaform. Er du vant til Astanga yoga, kan du dog godt fortsætte din praksis under din graviditet (hold gerne pause i 1. trimester), men udelad omvendte stilligner og dybe bagoverbøjnger.

Astanga Yoga i Hillerød

Har du lyst til at prøve om Astanga Yoga er noget for dig, er du velkommen til at komme og deltage på en gratis prøvetime hos Yogaoasen i Hillerød. Du finder tidspunkter for undervisningen under “skema”. Her kan du også tilmelde dig.

Vil du læse mere om Astanga yoga?

Hvorfor jeg er så vild med Astanga Yoga