Hvilken type yoga passer til dig?

Hvilken type yoga passer til dig?

 

Der findes efterhånden rigtig mange typer yoga og der kommer hele tiden flere  til, så hvis du er lidt forvirret og føler, at det er lidt af en jungle, at finde rundt i yogastilarter, så er det fuldt forståeligt.

Nogle former for yoga er meget rolige, andre får man sved på panden af. Om du er til den ene eller anden form for yoga er helt op til, hvad du bedst kan lide som person. Den ene slags yoga er ikke bedre end den anden, det vigtigste er, at du finder en form, der passer dig og at underviseren er en, som du har tillid til.

Personligt er jeg meget glad for Astanga yoga som jeg supplerer med både Vinyasa, Anusara, Yin og Restorativ yoga, alt efter hvad min krop og mit sind har brug for. For mig er det en styrke ,at bruge teknikker og ideer fra de forskellige yogastilarter, andre har det bedst med at holde sig til en slags yoga. Din krop, dit valg:-)

Er du i tvivl om, hvilken type yoga, der passer dig, så kan du få en let ide om det, via nedenstående liste:

Astanga Yoga

Astanga yoga er en fastlagt serie af stillinger, som man bevæger sig igennem i et på forhånd tilrettelagt flow (vinyasa) kædet sammen af åndedrættet. Når man udfører Astanga yoga trækker man altid vejret med Ujaii vejrtrækning. Astanga yogaen er delt op i serier. 1. serie, som er den de fleste arbejder med, er kendt for at producere indre varme og for, at rense kroppen. I Astanga yoga bliver kroppen stærk og smidig og fordøjelsen forbedres.

Anusara Yoga

Open to grace er et af principperne bag Anusara yoga,en yogaform der gør meget ud af hjerteåbende stillinger. Anusara Yoga benytter sig også af en sammenkædning af stillingerne og går meget op i at stillingerne udføres med den rette muskeltonus og teknik.

Hatha yoga

Hatha yoga er i betegnelse for yogastillinger og dækker derved over rigtig mange måder at sammensætte stillinger og yogaklasser på. Ved yogaens oprindelse var formålet med Hatha yogaen, at åbne hofterne og styrke kroppen, således at kroppen kunne sidde mange timer i meditation.

Restorativ yoga

I Restorativ Yoga ligger du stille i forskellige (ikke særlig mange) stillinger og slapper helt af. I stilllingerne er du understøttet af props og tæpper. Formålet med Restorativ Yoga er at komme ned i så dybt et lag af afspænding som muligt, for derved, at lade kroppen starte en selv-helingsproces.

Vinyasa yoga

I Vinyasa kædes stillingerne sammen med åndedrættet i et flow.

Kundalini Yoga

En aktiv og dynamisk form for yoga, som består af stillinger, meditation, åndedrætsøvelser og mantra.

Yin Yoga

Yin yoga er en blid og rolig yogaform, hvor man befinder sig i stillingerne i 5 minutter, nogle gange enda længere, mens kroppen får lov at give efter og strække sig. hermed arbejdes der dybere med musklerne og særligt bindevævet.