Stresset? Prøv yoga

strand meditation

Stresset? Prøv yoga

Yoga er fantastisk til at jage ophobede stresshormoner ud af din krop. Så føler du dig anspændt, urolig og stresset, er det bare om, at springe ud på måtten og komme igang med en yogapraksis.

Og ja, det har du sikkert allerede hørt tusindvis af gange -du skal dyrke yoga, hvis du føler dig stresset. Og den er god nok, der  er  faktisk flere rigtig gode grunde til at yoga bliver en del af dig, hvis du oplever at du er stresset.

Hvad er det så helt præcis ved yogaen der gør, at stressen bliver sendt væk? Når vi er stressede, har vi et overaktiveret nervesystem og meget simpelt, så beroliger yogastillingerne, åndedrætsteknikkerne, meditation, og heraf beroligelse af tankemønstre, det overaktiverede nervesystem. Er du stresset, er det altså om, hurtigst muligt, at erstatte de aktiviteter der overstimulerer dit nervesystem, med aktiviteter der beroliger dit nervesystem og det gør yoga!

Med yoga vil du opleve, at du puster dine stresshormoner ud af din krop, og det sker bl.a. fordi:

1. De fysiske yogastillinger lærer din krop og dit sind, at du godt må slappe af. Du vil sikkert, under din yogapraksis, opleve, at både du og din krop føles mere blød og eftergivende. Yogaen tillader dig at mærke din krop og du bliver mere opmærksom på, hvor dine spændinger sidder. Når din kropsbevidsthed øges, vil du fremover være bedre til at lytte til din krop og til at reagere på de signaler, din krop sender dig.

2. Yoga har fokus på vejrtrækningen. Vores åndedrætsmønster har en direkte effekt på vores sind og på vores krop. Ved  at være opmærksom på dit åndedræt og ved at arbejde aktivt med dit åndedræt, kan du ændre en overfladisk usund vejrtrækning til en livgivende vejrtrækning -og hvem vil ikke gerne det? Når du trækker vejret ned i maven, tillader du diafrauma at arbejde optimalt, hvilket igen betyder, at du får meget mere glæde af den ilt du ånder ind, fordi ilten herved bliver transporteret ud i en meget større del af din krop end hvis du blot har en overfladisk vejrtrækning oppe i den øverste del af brystkassen. Resultatet af en fyldigere vejrtrækning, vil være et roligere sind og en gladere krop.

3. Meditation er en del af yoga og er du stresset vil du med en regelmæssig meditationspraksis opleve, at der kommer lidt mere ro på tankerne, altså lidt mindre af den forstyrrende tankemylder.

Derfor, er er du stresset? Så vil jeg til hver en tid anbefale dig, at du prøver yoga!

 

Namaste og med respekt,  Mie

Har du brug for hjælp til at komme af med din stress kan du høre, hvordan jeg kan hjælpe dig ved at ringe til mig på 28343115.

Er du i tvivl om, hvor stresset du er, så tag en stresstest på www.miefabricius.dk