Yoga i din graviditet

 

Yoga i din graviditet

Først og fremmest, er du gravid, så tillykke med din graviditet og tillykke med, at du har valgt, at lade yoga være en del af din graviditet.

Hvorfor lade yoga være en del af din graviditet?

Når du laver yoga i din graviditet, tager du dig godt af dig selv og tillader dig selvforkælelse. Du giver dig selv tid til at slappe af, mærke din krop, dit sind og du skaber en forbindelse mellem dig og dit ufødte barn. Du lærer at bringe opmærksomheden til dit åndedræt, til din krop og sind og herved, mærker du de små forskelle, der kan være fra dag til dag. Du kan evt. prøve at Forestille dig yogaen, som en tid mellem dig og din baby og så bare nyd det.

Er yogaen en del af dit liv under graviditeten, så vil du opleve, hvordan yogaen vil give dig powerfulde teknikker som understøtter din fysiske, psykiske, følelsesmæssige og spirituelle udvikling, så du vil være optimalt forberedt på fødslen af din baby og på den første tid som mor.

Jeg holder rigtig meget af nedenstående chant og synes det er særligt velegnet til tiden som gravid, især til de dage, der er fyldt med følelser og usikkerhed.

Om purnamada purnamidam

Purnat purnamudachyate

Purnasya Purnamasaya

Purnamevavasishyate

All that is perfect

All this is perfect.

From the perfect, comes the perfect,

and the original perfect

remains perfect,

through the entire perfect

emerges from it.

 

Jeg kan ikke sige nok gange, hvor godt et værktøj yoga kan være under graviditeten, til både at understøtte dig fysisk og psykisk.

Det er dog på ingen måde ligegyldigt, hvilken form for yoga, for der er ting der ikke er nogen god ide at lave under en graviditet.

Jeg anbefaler til hver en tid, at du melder dig på et yogahold for gravide og hvis du gør det, så husk at sikre dig, at yogalæreren har en gravidyogalærer.

Er det ikke muligt for dig, at deltage på et hold særligt for gravide, kan du købe dvd’er med gravidyoga.

Du kan læse blogindlægget “Yoga – Do and Don’t når du er gravid”. Hvis du tager de forholdsregler der er i det blogindlæg, tager det stille og roligt og lytter opmærksomt til din krops signaler, kan du også sagtens deltage på et almindeligt roligt yogahold. Rigtig god fornøjelse og nyd yogaen og din graviditet.

Ps. Jeg har en tidligere kollega, som en dag fortalte mig, at yoga “reddede” ham igennem sin kones graviditet:-) Så måske du skal overveje om din mand også skal gå til yoga.

Modtag Meditationen Baby Hjerte og Yogaoasens nyhedsbrev kun for gravide

First name
Email

Se hvornår Yogaoasens næste hold for gravide starter her